Συνταγή για Λίπα - Τσιγαρίδες

Λίπα- Τσιγαρίδες από την Έλλη Τσιλιώνη (σύζυγος Αριστείδη Τσιλιώνη)

ΥΛΙΚΑ
4 ΚΙΛΑ ΛΙΠΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΕΑΣ
1 ½  ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ
ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕΙ Η ΧΥΤΡΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ .
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ  ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ  ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.
 ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΓΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ  Η ΛΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΓΡΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΙΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΠΑ  ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΙΠΑ  Κ.Λ.Π.  ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΠΑ , ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: