Εικόνες με Ιστορία

Με την ευκαιρία των τελευταίων εκλογών μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκευθούμε για ακόμη μια φορά το κλειστό πλέον σχολείο του χωριού μας από όπου και πήραμε τις παρακάτω εικόνες.Η πρώτη εικόνα αφορά τον Πάτερ Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο ο οποίος εκτός από εφημέριος της εκκλησίας του χωριού μας (μόνο η εκκλησία του ο Αγίου Νικολάου υπήρχε εκείνα τα χρόνια) ήταν και δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο μας. Υπηρέτησε το χωριό μας και με τις δύο ιδιότητεσ του για 37 ολόκληρα χρόνια.


Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει την σχολική εφορεία εκείνης της εποχής, με ενέργειες της οποίας χτίστηκε το σχολείο του χωριού μας. Πρόκειται για τους Πάτερ Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο (στο μέσον της εικόνας), Πλατή Σταύρο (πρώτος από αριστερά) , Τσίγγα Απόστολο (Προπάππους του υπευθύνου του blog), Μητροπάνο Δημήτριο και τέρμα δεξιά ο Καραποστόλης Νικόλαος (Νικολάκης).

Αξίζει να σημειώθεί ότι για τον συγχριανό μας το όνομα του οποίου δε φαίνεται στη φωτογραφία επιστρατεύτηκαν οι γνώσεις συγχωριανών μας που έχουν ζήσει και θυμούνται πρόσωπα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμάς. Η βοήθεια τους ήταν και έιναι πολύτιμη σε μια τέτοια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: