Φωτογραφίες

Το κέντρο του χωριού
 

Πλάκα της παλιάς κοινότητας


"Πρωτομαγιά" στη Βασιλική (7 Μαίου 2013)
 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Ο αγαπημένος μας υπεραιωνόβιος παππούς του χωρίου Κώστας Γεννάδιος (Ντούλας) παρέα με τον Βλησσάρη Τσιλιώνη

 

Πάσχα στο χωρίο (Μάιος 2013)

 Καφέ "Το στεκι"


  

  100α γενέθλια παππού Ντούλα


 

"Καφεπαντοπωλείον Επαμ. Θ. Αναστασιου" 

 

 

Εκδηλώσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Παρτυ νεολαίας στο πάρκο του χωριού

Εκδήλωση Συλλόγου Καππασιωτών Αθήνας "η Καππούα"


 

Μια στάση εδώ . . .


Ένας συγχωριανός μας είδε ένα μνημείο στο δρόμο που οδηγεί προς τη λίμνη και θυμήθηκε ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε χάσει τη ζωή του , ο αντάρτης Θανάσης Καψάλης ο οποίος είχε καταγωγή από την Καππά. Τελικα δεν εκανε λάθος και το μνημείο είχε ανεγερθεί προς τιμήν του συγχωριανού μας , ο οποίος δολοφονήθηκε από τα στρατεύματα κατοχής στις 10 Μαρτίου του 1943. Ήταν το τρίτο παιδί του Ευριπίδη Καψάλη με τα υπόλοιπα αδέρφια του να είναι οι Χαρίλαος,Χριστόφορος,Μερόπη Δημητράκης και Φρειδερίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα βρίσκονται εν ζωή μόνο τα τρία μικρότερα παιδιά της οικογένειας με τον Δημητράκη να είναι ο μόνος που κατοικεί ακόμη στο χωριό.

Εικόνες με Ιστορία

Με την ευκαιρία των τελευταίων εκλογών μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκευθούμε για ακόμη μια φορά το κλειστό πλέον σχολείο του χωριού μας από όπου και πήραμε τις παρακάτω εικόνες.Η πρώτη εικόνα αφορά τον Πάτερ Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο ο οποίος εκτός από εφημέριος της εκκλησίας του χωριού μας (μόνο η εκκλησία του ο Αγίου Νικολάου υπήρχε εκείνα τα χρόνια) ήταν και δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο μας. Υπηρέτησε το χωριό μας και με τις δύο ιδιότητεσ του για 37 ολόκληρα χρόνια.


Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει την σχολική εφορεία εκείνης της εποχής, με ενέργειες της οποίας χτίστηκε το σχολείο του χωριού μας. Πρόκειται για τους Πάτερ Κωνσταντίνο Πολυμερόπουλο (στο μέσον της εικόνας), Πλατή Σταύρο (πρώτος από αριστερά) , Τσίγγα Απόστολο (Προπάππους του υπευθύνου του blog), Μητροπάνο Δημήτριο και τέρμα δεξιά ο Καραποστόλης Νικόλαος (Νικολάκης).

Αξίζει να σημειώθεί ότι για τον συγχριανό μας το όνομα του οποίου δε φαίνεται στη φωτογραφία επιστρατεύτηκαν οι γνώσεις συγχωριανών μας που έχουν ζήσει και θυμούνται πρόσωπα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμάς. Η βοήθεια τους ήταν και έιναι πολύτιμη σε μια τέτοια προσπάθεια.

Διαμόρφωση περιβάλοντα χώρου στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου
Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στις 7 Νοεμβρίου του 2010 πραγματοπιήθηκαν στο σωριό μας εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον συγχωριανό μας Χρυσόστομο Μητροπάνο την στιγμή που ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα και τη συγχωριανή μας Ρέα Καλτσά που εκτελούσε χρέη δικαστιού αντιπροσώπου.

Χριστουγενιάτικα Κάλαντα στο καφενείο του Νώντα Αναστασίου


Την παραμονή των Χριστουγέννων ακούσαμε στο χωριό τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο καφενείο του Νώντα Αναστασίου από τα λιγοστά πλέον παιδάκια του χωριού μας. Στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης ο Χρυσόστομος Μητροπάνος και ο Νώντας Αναστασίου.


Η λιθόκτιστη γέφυρα στον Αϊ Νικόλα


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη νέα γέφυρα που συνδέει το χωρίο μας με το χωριό Χάρμα από το παλιό οδικό δίκτυο!

Η πλατεία του χωριού μας μετά την ανακαίνηση της