ΜΠΑΝΤΖΙΝΑ

1/2 λίτρο γάλα ή ένα μικρό κουτί εβαπορέ

1/2 κιλό τυρί

1 αυγό

2 κουταλιές βιτάμ

1 φακελάκι μαγιά ή μισό κύβο

αλάτι

αλεύρι 1/2 κιλού και κάτι

λάδι καλαμποκέλαιο

Ζεσταίνομε λίγο το γάλα (χλιαρό ) ,τρίβουμε το μισό τυρί , διαλύομε την μαγιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγό , αλάτι, αλεύρι). Η ζύμη πρέπει να γίνει χυλός πηχτός.

Το αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί ο χυλός.

Βουτυρώνουμε το ταψί κουζίνας ( κατά προτίμηση αλουμινένιο) και ρίχνουμε 3/4 κρασοπότηρο καλαμποκέλαιο , μετά ρίχνουμε το χυλό και από πάνω τρίβουμε τυρί φέτα 250 γρ. περίπου το ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: