Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

Ζύμη για φύλλα

5 ποτήρια του κρασιού αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
2 ποτήρια του κρασιού νερό


ζυμώνουμε τα παραπάνω , αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας ρίχνουμε λίγο αλευρι ακόμη , ώστε να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 με 2 ώρες για να ανοίγονται πιο εύκολα τα φύλλα .
κάνουμε ένα μπαστούνι την ζύμη ΄και την κόβουμε σε 13 κομμάτια που τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα μπαλάκια τα βάζουμε μέσα στο αλεύρι ( βάζουμε και λίγο νεσεστέ 2 χούφτες καλές ). Πριν τα πλάσουμε.
Μίγμα
Χόρτα διάφορα κομμένα και πλυμένα και στραγγισμένα καλά , τα πράσα, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό τα βάζουμε στο τέλος για να μην μυρίσουν τα χόρτα μας.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τα χόρτα με ένα (1) ποτήρι του κρασιού λάδι , αλάτι , και αν θέλουμε και τυρί και τα ανακατεύουμε .
΄Εχουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι με ένα κουτάλι μέσα για να ρίχνουμε στα φύλλα όταν τα στρώνουμε στο ταψί .

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι στο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο , ρίχνουμε λάδι και στρώνουμε άλλο ένα φύλλο ξαναρίχνουμε λάδι και στρώνουμε και τρίτο φύλλο , ρίχνουμε από πάνω χόρτα ,μετά φύλλο με μια κουταλιά λάδι και τυρί ,διαδοχικά και στα τελευταία τρία φύλλα ρίχνουμε μόνο λάδι . Χαράσσουμε τα πάνω φύλλα σε κομμάτια και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και με ένα πινέλο βάζουμε λάδι παντού.

Ψήσιμο σε ζεστό φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: